Džeko postigao hat-trick za 24 minute i preuzeo vrh liste strijelaca u Turskoj

.
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je hat-trick za samo 24 minute u utakmici protiv Pendikspora za svoj Fenerbahčea koji je slavio rezultatom 5:0 na gostovanju.

 

Džeko je prvi put pogodio u 63. minuti nakon dodavanja Sebastiana Szymanszkog u 63. minuti utakmice za 0:3. Našem reprezentativcu zaista nije bilo teško da postigne gol u praznu mrežu Pendika.

Prvi Džekin gol pogledajte ovdje.

Prethodno je Fenerbahče došao u vodstvo autogolom Erdema Canpolata i golom Irfana Cana Kahvecija u prvom poluvremenu susreta.

Nakon prvog gola u 63. minuti, uslijedila su još dva brza pogotka našeg reprezentativca za hat-trick, čime je obilježio ovu utakmicu i sasvim sigurno će dobiti nagradu za najboljeg aktera meča.

Drugi gol Džeko postiže u 77. minuti. Ovoga puta sjajno se snalazi u kaznenom prostoru Pendika, u prijemu lopte namješta je sebi za šut i rutinski pogađa mrežu domaćina za 0:4.

Drugi Džekin gol pogledajte ovdje.

Hat-trick je kompletirao u 87. minuti sjajnim pogotkom lijevom nogom. Dobio je loptu na lijevu stranu, imao vremena da se odlično namjesti i onda silovitim udarcem lijevom nogom pogađa za konačnih 0:5.

Treći Džekin gol pogledajte ovdje.

Tako je naš reprezentativac izbio na čelo liste strijelaca s 10 golova u isto toliko utakmica Superlige. Jednak broj golova postigao je i Mauro Icardi.

To je za Fenerbahče 19. uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, a 10. u turskoj Superligi gdje je i tim prvi na tabeli. Džeko je, osim tri pogotka, kreirao i tri šanse za pogodak te je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

(Foto: Twitter)