Edin Džeko na koljenima i fotografija o kojoj bruji Turska: "Ovo je sramota za naš fudbal"

.
Nije mogao da izdrži više

 

Jučer je odigran veliki derbi u okviru 15. kola turske Superlige između Bešiktaša i Fenerbahčea, a gosti su slavili sa 3:1.

Uprkos sjajnoj utakmici, te četiri postignuta gola, sve je palo u drugi plan zbog suđenja glavnog sudije Atille Karaoglana.

Naime, on je svojim potezima izluđivao navijače i igrače, a imun nije ostao ni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Nekoliko puta je Edin gubio živce i burno reagovao na odluke glavnog sudije, a to su scene na kakve nismo navikli od njega.

Nevjerovatan potez napravio je glavni sudija ove utakmice kada je u 21. minuti bez posebnog razloga pokazao žuti karton.

Džeko je prišao sudiji kako bi nešto rekao, a glavni sudija mu je zbog toga odlučio pokazati žuti karton.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Odmah je Džeko pokazao na kapitensku traku kako bi objasnio sudiji da ima autroitet i pravo da razgovara sa njim, ali to nije previše pomoglo.

Džeko pao na koljena u nevjerici zbog odluke glavnog sudije

Sredinom drugog poluvremena Szymanski je pao nakon kontakta sa Bailyjem, a Karaoglan je bio udaljen samo nekoliko metara.

Uprkso tome, što je sve bilo jasno glavni sudija se nije oglasio, a sve to je iznerviralo Edina Džeku.

Prvo je kapiten reprezentacije BiH i Fenerbahčea počeo da skače, a zatim je pao na koljena pred sudiju.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Tek nakon asistencije sudija iz VAR sobe, dosuđen je penal za Fenerbahče.

Jedan navijač odlučio je da sve podijeli na Twitteru, a u sve je umiješao i Edina Džeku.

"Ljudi koji vodite turski fudbal. Dobro pogledajte ovu fotografiju. Čak i Edin Džeko, koji je odigrao stotine utakmica protiv najboljih klubova u Evropi je "ispod radara" za vaše sudije. Ova fotografija je najbolje objašnjenje za sramotu u našem fudbalu. Ovo će ostati zapisano kao velika sramota u vašoj prošlosti", napisao je između ostalog Ugur Onur.