Haotičnih sedam minuta na utakmici Lige prvaka, sudija pokazao čak tri crvena

.
Nogometaši Atletica plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon sinoćnje pobjede nad Portom uz trijumf Liverpoola protiv Milana, a svemu je prethodio pravi haos koji je izbio na terenu.

Madridska ekipa je savladala Porto rezultatom 3:1 u meču koji su obilježili prekidi i crveni kartoni i to sve u periodu od samo sedam minuta.

 

Naime, prvo je u 67. minuti kod rezultata 1:0 za Atletico zbog povlačenja za vrat bio isključen gostujući igrač Yannick Ferreira Carrasco, koji je dobio direktan crveni karton.

Međutim, samo tri minute kasnije Wendell je u redovima Porta dobio crveni karton koji je započeo pravi haos na terenu stadiona Dragao.

 

Nakon jednog starta želio je što duže zadržati loptu u svojim rukama pa je laktom reagovao protiv Matheusa Cunhe, koji je kontakt odmah iskoristio da se baci na travu.

Izbio je haos, bilo je dosta guranja i udaranja, a nakon svega je Wendell dobio crveni karton, kao i rezervni golman Porta.

Situacija se potom primirila, a od 90. minute pala su čak tri pogotka. Prvo su Correa i De Paul riješili pitanje pobjednika, a Sergio Oliveira je iz penala postigao počasni pogodak za Porto.