Jedna rečenica, Edin Džeko na fotografiji i 400.000 lajkova pokazuju "ko je babo"

.
Objava Fenerbahčea u centru pažnje

 

Edin Džeko odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Fenerbahčea koji je sinoć na svom terenu sa 4:2 pobijedio Hatayspor. Džeko je ponovo postigao pogodak, a objava Fenera pokazuje kakav status Dijamant ima u tom klubu.

Nakon reprezentativne pauze Fenerbahče je na najbolji način nastavio svoj put u prvenstvu i upisao je devetu pobjedu u isto toliko utakmica, te je jedini u ligi s maksimalnim učinkom od 27 osvojenih bodova.

Fenerbahče je dočekao sinoć na svom terenu Hatayspor koji je u Istanbul stigao također bez poraza u ovoj sezoni, ali toj seriji došao je kraj.

Na kraju je Fener uspio da slavi sa 4:2 pred svojim navijačima i vrati se na vrh tabele, a ponovo je među najboljim na terenu bio bh. reprezentativac Edin Džeko koji je još jednom demonstrirao svoj kvalitet.

Džeko je došao do brojke od sedam postignutih golova u prvenstvu Turske i ima tri gola manje u odnosu na Maura Icardija s kojim će sigurno voditi veliku borbu za titulu najboljeg strijelca u Superligi.

Kakav status Džeko ima u turskom velikanu vidjelo se i nakon sinoćnje utakmice jer je Fener oduševio fanove iskusnog bh. napadača objavom na društvenim mrežama.

Fenerbahče je nakon meča objavio Džekinu fotografiju na Instagramu dok slavi gol uz sjajnu poruku: "Oh kapitenu, naš kapitenu".

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Ova objava dobila je skoro 400.000 lajkova, a navijači Fenerbahčea su oduševljeno hvalili Džeku za još jednu fenomenalnu partiju u dresu njihovog kluba.

Džeko je u Fenerbahče stigao ovog ljeta kao slobodan igrač iz Intera i pokazao se kao fantastično pojačanje jer je na dosadašnjih 13 mečeva uspio da zabije čak devet golova i doda sedam asistencija.