Još jedna odbijenica za BiH: Igrač Partizana se zahvalio Miloševiću na pozivu

v

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević pokušao je među Zmajeve dovesti štopera Partizana Svetozara Markovića, ali u toj namjeri nije uspio.


Kako javlja Kurir, Milošević je zvao Markovića u reprezentaciju BiH, ali ovaj nogometaš iz Bijeljine, inače i kapiten Partizana, mu se zahvalio na pozivu.

Marković se nada da će nastupati za Srbiju i odlučio je čekati poziv Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciju susjedne zemlje, čiji je dio već postao Samed Baždar.

Mladi napadač je također bio na meti Miloševića, ali Piksi ga je uvrstio na posljednji spisak Srbije za prijateljske duele s Rusijom i Kiprom, a 20-godišnji Novopazarac se odazvao pozivu.

Što se Markovića tiče, on posjeduje pasoš Bosne i Hercegovine, ali dosad je nastupao za sve omladinske selekcije Srbije, a za onu do 21 godine igrao je 18 puta.

Nogometom se počeo baviti u Radniku iz Bijeljine, odakle je kao desetogodišnjak prešao u Partizan. Već sa 18 godina je ostvario transfer u Olympiacos vrijedan 1,5 milion eura, ali se u Pireju nije proslavio pa se vratio u Partizan 2022. godine.