Jusuf Nurkić: Opet onaj stari

juso
Centar Portlanda pokazao da je iza sebe ostavio još jednu povredu

Težak prijelom noge, zatim povratak na parket krajem prošle sezone i nada da će u novu Jusuf Nurkić ući potpuno fit. I bio je popularni Juka spreman, ali ga je brzo dočekala povreda ruke. Opet je morao na liječenje, biti strpljiv i polako se vraćati.

 

Još jednom je vrijedno radio, potom polako sakupljao minutažu i pružao solidne partije. U klubu su bili strpljivi, nisu ga previše forsirali, a onda se sve protiv Memfisa okrenulo. Nije Portland pobijedio rezultatski, ali svi američki komentatori se slažu da je povratak u formu Nurkića mnogo bitniji od pobjede u jednoj utakmici.

To je onaj pravi Nurkić! Sa 26 poena i 17 skokova najavio je da će u najbitnijem trenutku biti tu za Portland, a navijači ovog NBA kluba ne štede pozitivne komentare na ono što su vidjeli. Svi se slažu, to je Nurkić koji im treba.

Jusuf Nurkić rođen je 23. avgusta 1994. godine. Bio je lider naše juniorske, mlade i seniorske reprezentacije. U NBA je zakoračio 2014. godine. Nosio je tri godine dres Denvera, nakon čega je stigao u Portland.