Kupio je kartu da gleda utakmicu i ostao u nevjerici - Proveo je većinu meča gledajući u zid

saassasasa
Savremeni stadioni širom svijeta napravljeni su tako da gledaocima omoguće potpun užitak gledanja utakmica, ali oni koji su izgrađeni davno znaju napraviti ogroman problem navijačima koji dođu na utakmice.

Stadion univerziteta Arizona na kojem svoje utakmice igra NCAA tim Arizona Wildcats izgrađen je davne 1929. godine, ali je kroz historiju nekoliko puta obnavljan uz proširenje kapaciteta.

Posljednje promjene desile su se 1998. godine i sada utakmicama može prisustvovati 50.800 gledalaca, no neki od njih ne mogu previše vidjeti na utakmicama.

Jedan od navijača koji su kupili ulaznice za meč u prethodnom periodu javno je objavio broj sjedišta koje se ne isplate kupiti jer se pola terena ne vidi.

"Sekcija 16, red 41, sjedište broj 2", napisao je ogorčeni navijač i dodao je:

"Vjerovatno najgore mjesto za sjedenje na nekom stadionu u državi. Ima nekih 10 posto vidljivosti terena, semafor se uopšte ne vidi. Dobro provjerite karte i izbjegnite ovo mjesto na stadionu Arizone", poručio je on.

 prilogu je ostavio i nekoliko fotografija. Kompletan zid je ispred njega i gotovo ništa se ne vidi na terenu i ovo je svakako nešto što se ne vidi često.

Istina, bilo je sličnih situacija koje su se dešavale navijačima širom svijeta, ali ovo mjesto je definitivno među najlošijim.

Ovaj momak je svoje muke odlučio podijeliti na društvenim mrežama i upozoriti sve koji dolaze na utakmice i sigurno je da će mnogima ovaj savjet dobro doći.

Stari stadioni imaju dosta prostora za renoviranje i vjerovatno će u budućnosti ovaj stadion doživjeti potpunu rekonstrukciju.

Jednostavno je nedopustivo da u 21. stoljeću neko od navijača ima ovakav pogled na teren.