Lista najboljih timova u historiji

Postoje generacije igrača koje su se šetale do naslova i osvajale nas svojim igrama, a sada je objavljena lista 15 najboljih timova u historiji.

Na prvom mjestu je Barcelona koju je 2012. godine vodio Pep Guardiola. Sjajna generacija predvođena Lionelom Messijem osvojila je te sezone brojne trofeje, ali je u Ligi prvaka ispala u polufinalu i bila je druga u La Ligi, no način na koji je igrala bio je nevjerovatan.

Smatra se da je ta generacija predvođena s Messijem, Busquetsom, Iniestom, Xavijem, Puyolom, Fabregasom... najbolja u historiji ove igre i da je igrala najelegantniji nogomet.

I drugo mjesto na listi najboljih timova u historiji zauzima tim Pepa Guardiole, ali ne Barcelona nego Bayern u sezoni 2013/14.

Osvojena je Bundesliga, ali i te sezone je Pep ostao bez finala Lige prvaka, pošto su Bavarci ispali u polufinalu, a momčad su predvodili Arjen Robben i Robert Lewandowski sa po 17 bundesligaških golova.

Treći na listi najboljih timova u historiji je Real Madrid iz 2014. godine predvođen Carlom Ancelottijem. Kraljevi su osvojili Ligu prvaka pod vodstvom italijanskog trenera nakon što su u finalu savladali Atletico s 4:1. Ključni igrači u toj sezoni bili su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, Sergio Ramos, Luka Modrić, Iker Casillas...

Na četvrtom mjestu je Real Madrid iz 1961. godine pod vodstvom Miguela Munoza, a peto mjesto zauzima trenutni tim Liverpoola predvođen Jurgenom Kloppom.

Ovu zanimljivu listu pogledajte u nastavku:

Image