Milan ga platio 40 miliona eura prije šest godina. Tek jučer debitovao i odmah se oprostio

c

Milan je subotu na San Siru u posljednjoj utakmici Serie A odigrao 3:3 protiv budućeg drugoligaša i posljednje ekipe lige Salernitane.

Domaćini su do 87. minute vodili 3:1 pogocima Rafaela Leaoa, Oliviera Girouda i Davidea Calabrije, a za goste je zabio Simy. Milan je u završnici prokockao vodstvo nakon što je u 87. minuti prvo zabio Junior Sambia, a dvije minute kasnije ponovno Simy.

Bila je to posljednja utakmica i rastanak od trenera Stefana Piolija, dugogodišnjeg prvog napadača Oliviera Girouda, stopera Simona Kjaera i veterana golmana Antonija Mirantea. Međutim, najbizarniji oproštaj imao je stoper Mattia Caldara (30). On je 2018. godine kupljen od Juventusa za 40 miliona eura, ali do sinoć nije upisao ni jedan nastup u Serie A za Milan.

Caldara je prije šest godina došao u Milan iz Juventusa u poslu koji je također uključivao dolazak sjajnog napadača Gonzala Higuaina, a u suprotnom smjeru je otišao Leonardo Bonucci. Bila je to velika priča mercata tog ljeta i očekivalo se da će Caldara godinama biti stup odbrane Milana. Nažalost, imao je puno problema s povredama i odlazio na posudbe u Atalantu, Veneziju i Speziju.

Njegova karijera je gotovo u potpunosti propala, ali navijači Milana su ga za kraj pozdravili pljeskom. Na ljeto mu istječe ugovor i kao slobodan igrač će napustiti Milan, za koji je sinoć debitirao u Serie A, a u prethodnih šest godina skupio ukupno dva nastupa u Kupu Italije i Europa ligi.