UEFA pokrenula istragu protiv albanskog saveza: Ovo je razlog

.
UEFA je također saopćila da je pokrenula postupak zbog paljenja vatrometa albanskih navijača tokom utakmice.

 

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza (FSHF). Razlozi su upad na teren i bacanje predmeta tokoma utakmice protiv Italije, u kojoj je Albanija poražena (1:2).

UEFA je također saopćila da je pokrenula postupak zbog paljenja vatrometa albanskih navijača tokom utakmice, kao i zbog "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju". Glasnogovornik FSHF-a u priopćenju je naveo da planira dostaviti službeno priopćenje u roku koji je odredila UEFA.

- Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice", poručio je albanski glasnogovornik te dodao: - Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu.

Hrvatska i Albanija će u srijedu u 15 sati igrati utakmicu drugog kola grupe B. Španija i Italija imaju po tri boda, a za ekipu Zlatka Dalića ovo će biti ključan susret kako bi izborila plasman u osminu finala. Podsjetimo, dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te četiri od šest najboljih trećeplasiranih prolaze u nokaut-fazu.

 

 

Image
.