NK „Krajišnik“ sa 2:1 savladao NK “Vitez” Bužim u susretu 12.kola Druge lige FBIH grupa „Zapad“

.

Drugu vezanu pobjedu ostvarili su nogometaši velikokladuškog „Krajišnika“ nakon što su rezultatom 2:1 na domaćem terenu savladi ekipu NK “Vitez” Bužim u susretu 12.kola Druge lige FBIH grupa „Zapad“.

U susretu odigranom na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši po lijepom vremenu i dobrim uslovima za igru domaći su pokazali više i na kraju ubilježili važnu pobjedu. Nekoliko izrazito dobrih prilika igrači Krajišnika nisu uspjeli relizirati ali su nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca (protivnički igrač igrao rukom unutar šesnaesterca) došli do vodstva sa 1:0. Siguran izvođač sa 11 metara bio je Edin Alibegić. Vodstvom Krajišnika okončano je prvih 45 minuta ali su gosti već početkom drugog poluvremena došli do izjednačenja  pogotkom u 53.minuti.  Krajišnik je do novog vodstva stigao u 68.minuti kada je novi jedanaesterac za domaće relizirao Elvir Omeragić. Gosti su negodovali na ovu odluku glavnog sudije ali ona nije promijenjena. Do kraja susreta nisu viđene izglednije prilike niti na jednoj strani tako da su domaći upisali važna tri boda. Na ovom susretu glavni sudija je podijelio čak 11 žutih kartona, pet su dobili domaći igrači, a šest gostujući.

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva preostala su još tri kola. U narednom kolu Krajišnik gostuje u Otoci kod NK „Sloga“, zatim će 14.novembra biti domaćin NK „Vitez“ iz Viteza, a jesenji dio će okončati  20.novembra susretom u Sanskom Mostu protiv NK „Podgrmeč“.