Pročitajte objavu zbog koje je slavna kineska teniserka u velikim problemima

.
Slučaj kineske teniserke Peng Shuai zaintrigirao je čitavu sportsku javnost i mnogi se boje za sigurnost nekadašnje najbolje dubl igračice svijeta.

Shuai (35) je javno putem društvene mreže Weibo objavila inkriminirajuće podatke o penzionisanom političaru i nekadašnjem potpredsjedniku kineske vlade Zhangu Gaoliju (75), a post je u rekordnom vremenu obrisan sa stranice.

 

Nakon toga Peng je jednostavno nestala i nije se pojavljivala u javnosti. Nedavno je objavljeno pismo, koje je navodno ona napisala, u kojem stoji da je dobro i zdravo te da nema razloga da se ljudi brinu za njenu sigurnost. Mnogi sumnjaju u autentičnost pisma.

 

Njenu originalnu objavu mediji su prenijeli kao optužbe da je Gaoli silovao prije tri godine, no jedan korisnik Twittera je preveo cijelo pismo u kojem se navodi da je bilo spolnih odnosa, ali da nije riječ o silovanju.

Shuai je čitavo pismo pisala u prvom licu, obraćajući se javno Gaoliju.

"Znam da sam hipokrit. Priznajem da nisam dobra djevojčica. Ja sam veoma loša djevojčica. Prije tri godine, potpredsjedniče vlade Zhang Gaoli, otišao si u penziju. Kontaktirao si dr. Liua iz Teniskog centra Tianjin i zamolio si me da igramo tenis u Pekingu. Nakon što smo igrali ujutro tvoja supruga Kang Jie i ti ste me odveli svojoj kući. Odveo si me u svoju sobu i baš kao prije deset godina, želio si da imamo seks. Bila sam veoma uplašena. Nisam očekivala da će to biti na taj način, da neko stoji i stražari pred vratima. Nisam mogla vjerovati da je tvojoj supruzi to bilo OK", navodi Shuai koja je potom otkrila kako su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi još prije deset godina, kada je ona imala 25, a on 65 godina.

 

"Prije sedam godina smo imali seks i kada si promovisan na poslu, odselio si u Peking i nisi mi se više javljao. Preboljela sam te. Kada već nisi htio preuzeti odgovornost za našu vezu, zašto si došao nazad po mene, odveo me kući i natjerao me da imam seks s tobom? Te noći, nakon što sam te odbila, nisam mogla prestati plakati. Večerala sam s tobom i tvojom suprugom. Nakon večere i dalje nisam to željela uraditi, pa si rekao da me mrziš! Također si mi rekao da me nisi nikada zaboravio tokom proteklih sedam godina i da ćeš me paziti. Bila sam uplašena, bila sam u panici, ali sam također imala osjećaje prema tebi tokom svih tih sedam godina. Pa sam pristala. Imali smo seks", napisala je.

 

Kako je navela, ponovo se zaljubila u njega, i on joj je govorio da je voli, ali da se ne može razvesti zbog pozicije na kojoj je. Također, njegova supruga je nije podnosila i često je suptilno vrijeđala.

 

Peng je napisala i da je nikada nije zanimao njegov novac ni pozicija te da nema nijedan dokaz, jer nije željela da ga snima.

 

Peng je, podsjetimo, u dubl konkurenciji bila svjetski broj jedan osvojivši Wimbledon i Roland Garros. U singl konkurenciji je također bila izvrsna i osvojila je dvije WTA titule.