Jedna od najboljih košarkašica u historiji odlučila da se povuče

r
Parker je bila prvi pik na WNBA draftu 2008. godine, te dvostruka olimpijska prvakinja i trostruka WNBA prvakinja.

Američka košarkašica Kendas Parker (Candace), te jedna od najboljih košarkašica u historiji, objavila je da više neće igrati košarku nakon 16 godina profesionalnog igranja.

 

 - Takmičar u meni uvijek želi još jednu sezonu, ali vrijeme je. Moje srce i tijelo su znali, ali morala sam da dam svom umu vremena da to prihvati - napisala je Parker na svom Instagram profilu.

Američka košarkašica je u novembru prošle godine izjavila da želi odigrati još jednu sezonu, ako uspije da se spremi, nakon povrede stopala.

- Obećala sam sebi da nikada neću varati ovu igru i da ću je ostaviti u boljem stanju nego što sam je zatekla. Oduvijek sam željela da odem bez parade, bez turneje za kraj, već privatno, u društvu onih koje volim. Sa kćerkom sam izašla sa terena u svojoj posljednjoj utakmici - rekla je Kendas Parker.

Parker je bila prvi pik na WNBA draftu 2008. godine, te dvostruka olimpijska prvakinja i trostruka WNBA prvakinja.

Igrala je dugo i za ruski Jekaterinburg, u dva navrata u Kini, ali i sezonu u Fenerbahčeu. Brat joj je Entoni Parker (Anthony), dvostruki MVP Eurolige i dvostruki osvajač Eurolige sa Makabijem.

 

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Foto : Twitter/X