Real Madrid za astronomsku cifru doveo brazilsko čudo od djeteta. Jednim videom su objasnili svoj potez

sa

Brazilac Endrick će se pridružiti Realu u julu 2024. kada napuni 18 godina, a u međuvremenu će ostati u Palmeirasu. Predsjednica Palmeirasa Leila Pereira opisala je ovo kao “najveće pregovore u historiji brazilskog nogometa”.

Palmeiras je objavio da će uvjeti ugovora ostati povjerljivi. Ali izvori su rekli ESPN-u da će se tinejdžer pridružiti Madridu na početnom trogodišnjem ugovoru s opcijom produžeenja na tri godine. Zz naknadu za transfer od ukupno 72 miliona eura uključujući bonuse i porez.

Endrick se povezivao i sa Chelseajem

Real je pobijedio niz drugih vrhunskih evropskih klubova, ponajviše Chelsea, do potpisa jednog od najtraženijih tinejdžera na svijetu.

Endrickovu porodicu ugostio je Chelsea na klupskom terenu za trening Cobham prošlog mjeseca, dok su spremali ponudu za traženog mladića.

Predsjednica Palmeirasa Leila Pereira opisala je ovo kao “najveće pregovore u historiji brazilskog nogometa. Prijedlog Real Madrida kompatibilan je s Endrickovim ogromnim talentom. Te odgovara sportskim i financijskim ciljevima koje smo postavili od početka pregovora”.

Real je imao uspjeha posljednjih godina kada je ulagao u brazilske najperspektivnije mlade igrače. Dogovorivši tako ugovore za Viniciusa Jr. i Rodryga u sličnim godinama. Oba igrača sada su standardni igrači prve momčadi, piše Sky Sport.