Sarajevo napokon zablistalo i na pogon Čatakovića razbilo City. Debi u bordo dresu upisao Duljević

c

Fudbaleri Sarajeva oporavili su se od oduzimanja tri boda zbog napuštanja terena u meču Kup Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca, te su danas u važnoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH kao gosti na stadionu Tušanj razbili domaći Tuzla City sa 5:1.

Junak pobjede bordo tima, koji je sa tri boda održao šansu za plasman u Evropu, bio je Hamza Čataković.

Napadač Sarajeva postigao je danas tri pogotka (18, 44. i 60. minut), iskoristivši tako na najbolji način odsustvo vodećeg napadača Renana Oliviere, koji je propustio utakmicu zbog suspenzije.

Čataković sada ima deset golova u ligi, od kojih je čak šest postigao protiv Cityja u tri ovosezonska duela. Po jedan gol za goste dodali su Nemanja Anđušić (74) i Eldar Mehmedović (90).

Za goste je važna vijest i da je nakon više od šest godina van Koševa, novi debi u dresu Sarajeva imao nekadašnji reprezentativac BiH Haris Duljević.

Tuzlanski premijerligaš, za koji je gol postigao Mirzad Mehanović (49), ovim je porazom ostao na začelju tabele, u grčevitoj borbi za opstanak.

Poraz Tuzlaka pokušat će iskoristiti Željezničar koji će bijeg sa začelja tražiti večeras u derbiju protiv Veleža (20 sati). Mostarci stižu na Grbavici kao trećeplasirani tim Premijer lige i ozbiljan aspirant za mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

Rezultati 24. kola Premijer lige BiH: Igman - Sloga Doboj 2:0, Tuzla City - Sarajevo 1:3, Željezničar - Velež (29. mart, 20 sati).

Subota: Zvijezda-09 - Široki Brijeg (13.30), Borac - Zrinjski (16), GOŠK - Posušje (20.45).

Poredak: Borac 58, Zrinjski 46, Velež 39, Sloga Doboj 38, Sarajevo 37, Posušje 33, Široki Brijeg 28, Igman 26, Gošk 24, Tuzla City 23, Željezničar 23, Zvijezda-09 17.