Scena koja je dokaz da Cristiano Ronaldo više nije isti igrač

.
Manchester United pobijedio je danas na St. Mary'su Southampton s 1:0.

 

Bruno Fernandes postigao je jedini pogodak za Crvene đavole s Old Trafforda koji su tako upisali drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Menadžer Uniteda Erik ten Hag je u ovom meču ponovo Cristiana Ronalda ostavio na klupi za rezervne igrače. Portugalac je šansu za igru dobio 20-ak minuta prije kraja kada je zamijenio Jadona Sancha.

Međutim, 37-godišnji napadač ni danas nije donio ništa svom timu. CR je odigrao poprilično lošu dionicu i legendarni fudbaler kao da više ne pravi razliku.

Da ima određenih problema jasno je iz kontre koju je tim s Old Trafforda imao. Imao je CR jedan na jedan, nekada je to lagano završavao, a ovog puta je odlučio sačekati Bruna Fernandesa. Sve je izgledalo veoma sporo i tromo.

Na kraju je izveo najgori mogući potez. Izveo je očajno dodavanje prema svom sunarodnjaku i igrači Southamptona su uspjeli da otklone opasnost.

Prije nekoliko godina ovakve situacije su skoro uvijek završavale pogotkom, ali očigledno da je Ronaldo trenutno van forme i nije ni sjena fudbalera, pa čak ni onog od prošle sezone.

Cristiano se još uvijek povezuje s odlaskom iz Manchestera. Prethodnih dana ponovo se spominju Sporting i Napoli kao njegove potencijalne destinacije i vidjet ćemo hoće li on na kraju zaista napraviti transfer.

United je pokazao da bez njega može. Igra Crvenih đavola bez CR-a izgleda poprilično dobro i vjerovatno nikome ne bi teško pao njegov odlazak do kraja prijelaznog roka.

 

 

Cristiano je u dresu Uniteda od povratka u ljeto prošle godine postigao 24 pogotka u 42 nastupa. Prethodno je u prvom mandatu od 2003. do 2009. postigao 118 golova u 292 utakmice.