Totalna neozbiljnost: "Čeferin ne želi da Real Madrid ponovo osvoji Ligu prvaka"

.
Žale se na raspored

 

Real Madrid još uvijek ima mogućnost da odbrani trofej Lige prvaka. Kraljevi su došli do polufinala ove sezone, a protivnik će im biti glavni favorit za trofej ekipa Manchester Cityja. Ipak, pred polufinalni duel iz Španije stižu optužbe na račun UEFA i predsjednika krovne kuće evropskog fudbala Alekandera Čeferina i mediji bliski Realu tvrde da on ne želi vidjeti Kraljeve ponovo na tronu.

Real Madrid je apsolutni rekorder po broju titula prvaka Evrope. Kraljevi ih imaju ukupno 14, a u dobroj su prilici da odbrane prošlogodišnji trofej i da dođu do 15. titule najboljeg tima Starog kontinenta.

Protivnik madridskom velikanu u polufinalu je prvi favorit za osvajanje trofeja Manchester City. Nije to nikako nepremostiva prepreka jer ih je Real u ludoj utakmici eliminisao i prošle sezone, ali španski mediji bliski Realu tvrde da postoji teorija zavjere kako bi se Realu otežalo osvajanje trofeja.

Određeni mediji tvrde da čelnik UEFA Aleksander Čeferin čini apsolutno sve kako bi spriječio Real da dođe do 15. titule prvaka Evrope. Kao dokaz navode datum prvog meča sa Cityjem.

Prema navodima madridskih medija UEFA je uz blagoslov Čeferina odlučila da se prvi meč polufinala između Reala i Manchester Cityja igra u utorak 9. maja i to samo tri dana nakon utakmice finala Kupa Kralja u kojoj će madridski tim igrati protiv Osasune.

Real će tako imati malo vremena za odmor između dvije utakmice i španski mediji su ozbiljni u optužbama prema UEFA, posebno Aleksanderu Čeferinu koji je ranije jasno kritikovao Kraljeve i njihovog predsjednika Florentina Pereza koji silno želi osnovati Super ligu, takmičenje nezavisno od Lige prvaka.

Čeferin je nedavno na Kongresu UEFA gdje je ponovo izabran za predsjednika javno prozvao Real Madrid i ostale timove koji žele kreirati Super ligu.

"Imamo dva suprotstavljena pogleda na svijet, cinizam ispred morala, sebičnost ispred solidarnosti. Pohlepa je ispred dobronamjernosti. Njihov lider govori kako će spasiti fudbal, a u stvarnosti je vuk prerušen u bakicu koji želi sve progutati", govori Čeferin i nastavlja:

"Stavili su vlastiti interes ispred otvorenosti prema drugima, tu su sramotne laži ispred istine, kartel iznad demokratije i meritokratije, cijene dionica iznad sportskih zasluga, novac iznad titula. Nema mjesta za kartele u evropskom fudbalu. Interes svih mora biti iznad interesa tri kluba. Moramo zaštititi nacionalna prvenstva", jasan je Čeferin.

Interesantno je svakako da City ima meč samo dva dana prije puta u Madrid u kojem će dočekati Leeds United i vidjet ćemo hoće li ovaj meč biti pomjeren za dan ranije ili će biti odgođen za prvi slobodan termin.

Real će dakle City dočekati na Santiago Bernabeu 9. maja od 21 sat, a revanš je osam dana kasnije na Etihadu u istom terminu.

Podsjetimo, u drugom polufinalu igrat će italijanski velikani i gradski rival AC Milan i Inter.