Tri dana nogometnog uživanja: Od derbija u Dortmundu do najveće engleske utakmice

nogomet
Ljubitelji nogometa će i ovog vikenda, od večeras pa sve do nedjelje, moći uživati u bogatom programu utakmica koji nam donose najatraktivnija ligaška prvenstva na svijetu.

 

Sve kreće derbijem u Bundesligi između Borussije Dortmund i RB Leipziga. Borussia dijeli prvo mjesto s Bayernom, euforija se već osjeti u gradu, ali ni Leipzig nije puno zaostao budući da na četvrtom mjestu ima samo četiri boda manje. Sigurno je da nas očekuje spektakl na Signal Iduna Parku.

Petnaest minuta kasnije počet će i veliki okršaj u Italiji jer se na stadionu Diego Armando Maradona sastaju lider prvenstva Napoli i Lazio koji se nalazi na visokoj četvrtoj poziciji. Napolitanci će tražiti novu pobjedu kako bi se još više približili osvajanju titule, dok i Lazio ima imperativ pobjede budući da se bori za plasman u Ligu prvaka.

Derbi kompletnog vikenda se igra u nedjelju između najveća dva engleska kluba Liverpoola i Manchester Uniteda. Redsi su u krizi i nalaze se tek na šestom mjestu pa definitivno moraju početi pobjeđivati u serijama, ali će imati težak zadatak protiv Uniteda koji igra preporođeno i nalazi se na trećem mjestu Premiershipa.