Advokat Alagić demantirao Dodika: Railić se ne sumnjiči za ubistvo inspektora Bašića

fas
Znači, nisu tačni navodi da je puštena osoba koja je povezana s ubistvom, Railić se tereti za organizirani krimi

Advokat Damir Alagić rekao je jutros za "Dnevni avaz" , komentirajući izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a koji je izjavio da je duboko razočaran informacijama vezanim za ubistvo Radenka Bašića, prije svega radom Tužilaštva u Prijedoru, koje je oslobodilo osumnjičena lica, da se radi o netačnim navodima.

 - Tužilaštvo je oslobodilo ta osumnjičena lica. Policija je bila uvjerena da je na pravom tragu. Tražim i tražit ću da u narednom periodu vrlo jasno utvrdi odgovornost Tužilaštava u Prijedoru i Specijalanog tužilaštva vezano za taj slučaj, jer je neprihvatljivo da u istom danu tužilac u Prijedoru to odbije, Specijalno tužilaštvo odbije da postupa po tome, a tužilac Tužilaštva BiH za ta ista lica odredi im pritvor i istragu protiv njih -  rekao je Dodik.

No, Alagić tvrdi da njegov klijent Dalibor Railić pritvoren u Sudu BiH po nalogu Tužilaštva zbog drugog djela i to organiziranog kriminala, a ne ubistva niti saučeništva u ubistvu inspektora Bašića. 

 - On nema veze s ubistvom. Moram reagirati na Dodikove izjave. Znači, nisu tačni navodi da je puštena osoba koja je povezana s ubistvom. On je pušten jer s tim nema ništa, a zatim uhapšen zbog drugog djela. Osim toga, teško je pretučen u policiji, o tome postoji i zapisnik. Dodik se miješa, a navodi mu nisu tačni  - kaže Alagić.