Bahato ponašanje vozača u Cazinu

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Javni red i mir:

23:10 sati u ulici Mala Lisa, naglo startovanje i pokretanje vozila, uz stvaranje buke i škripe

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin

Opis: Mirno

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda: 69 Korištenje saniteta 3 puta

Vodosnabdijevanje

Uredno

Elektrosnabdjevanje

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je planiran prekid snabdijevanja električnom energijom za slijedeća trafopodručja:

02.03.2023

CAZIN 08:16 do 16:00 ( Huramagići, Križ, Ćoralići )

03.03.2023

CAZIN 08:00 do 16:00 ( Huramagići, Križ, Ćoralići )

CAZIN 09:00 DO 11:00 ( Crnaja,Debeljak,Hadžin Potok,Johovica,Korana,Lipa,Seferagići,Čovića Brdo,Čovići,Šturlić,Šturlićka Platnica )

Komunalne usluge

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 02. 03. 2023. u 06 : 30 sati

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bihać- Bosanska Krupa, u mjestu Grmuša. Saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila.Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu PrilukaGlamoč-Mlinište. Na pojedinim dionicama ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Livno-Šuica (Borova Glava), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo),Tomislavgrad-Šuica-Kupres i LivnoBosansko Grahovo-Drvar, Drvar-Bosanski Petrovac, Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski PetrovacKljuč, Bugojno-Kupres-Šuica i Gacko-Tjentište.Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija). Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Vodostaj Mutnice

Mjerna stanica u Tržcu nije u upotrebi.

Autobusni saobraćaj

Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 1°C Pritisak: 1020 mb Vlažnost: 96 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS 0