Beba stara 7 mjeseci preminula jer su je hranili isključivo hranom bez glutena

Home

Beba stara 7 mjeseci preminula jer su je hranili isključivo hranom bez glutena


Beba od 7 mjeseci u trenutku smrti imala je težinu kao novorođenče, a sve zbog prehrane koju su mu davali roditelji.
 
Majka i otac, koji imaju vlastiti dućan prirodne hrane u belgijskom gradu Beveren, rigorozno su prisilili svog sina Lucasa na alternativnu prehranu koja je uključivala namirnice poput mlijeka kvinoje, unatoč poznavanju stručnog mišljenja da je takva prehrana neprimjerena za dijete, prenosi Independent.

Na takvu su se prehranu odlučili unatoč protivljenju liječnika koji su je ocijenili neprimjerenom za dijete tog uzrasta, javlja Daily Mail.

Maleni Lucas tako je prije smrti u junu 2014. težio tek nešto više od 4 kilograma, a obdukcija je pokazala kako je njegov želudac bio potpuno prazan. Unatoč tome što je dijete danima prije smrti imalo očite zdravstvene probleme, roditelji su odbijali potražiti medicinsku pomoć.

Suđenje roditeljima počelo je u ponedjeljak, a tužitelj je istaknuo kako su odgovorni za smrt vlastitog djeteta kojemu su sami dijagnosticirali intoleranciju na gluten i laktozu.

Tužitelj je otkrio i kako su roditelji sina koji je gladovao vodili homeopatskom liječniku na drugi kraj zemlje umjesto u obližnju bolnicu.

Otac djeteta se branio izjavom kako Lucasa nikada nisu vodili liječniku jer nisu primijetili ništa neobično, dok je njegova majka rekla kako je dječak i dobivao i gubio na težini, ali kako mu nikada nisu željeli smrt.

Advokat roditelja, Karine Van Meirvenne tvrdi kako su oni vjerovali da Lucas ima poremećaj u prehrani.

 

(Izvor: dnevnik.hr)

 
Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 18/05/2017 - 06:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top