Beč: Moguće pooštravanje mjera za necijepljene osobe

.

 

Broj novozaraženih u Austriji ponovno raste, a stručnjaci ističu da situacija i dalje nije tako zabrinjavajuća. No, austrijske vlasti pribojavaju se četvrtog vala koronavirusa, a bečki gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker ističe nužnost povećanja stope cijepljenja u austrijskom glavnom gradu. Prema riječima Hackera, pooštravanje mjera za necijepljene osobe nije isključeno.

“Imamo još četiri do šest tjedana za povećanje stope cijepljenja”, rekao je Hacker za “Kronen Zeitung” te naglasio kako se Beč može ponovno odlučiti za drugi put u odnosu na saveznu vladu (op. Bečke vlasti su već nekoliko puta donijele strože mjere u odnosu na državne preporuke).

Hacker zato ističe da je moguće da dođe do pooštravanja mjera za osobe koje nisu cijepljene protiv koronavirusa, primjerice kod pristupima objektima za slobodno vrijeme ili sport.

Isto tako, moguće je i da će necijepljeni učitelji podučavati s maskama itd. Gradske vlasti se očito vode činjenicom da je bolje dozvoliti pristup određenim sadržajima isključivo cijepljenim osobama, nego imati novi lockdown.

Modeli grada Beča prognoziraju da bi se situacija s koronavirusom mogla ponovno pogoršati u drugom dijelu rujna. Hacker zato poziva austrijsku vladu da predstavi jasna pravila koja će u Austriji vrijediti od rujna.

Foto: Kroativ.at