Četiri intervencije policije i pojačana frekvencija vozila u Velikoj Kladuši

asd
Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zdravstvenu zaštitu pružila je za 58 pacijenata, od kojih je šest upućeno na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić.

U posljednjem izvještajnom periodu Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. Krivičnih djela nije bilo.

Prema riječima dežurnog Kapića, bez intervencija bila je Vatrogasna jedinica.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Elektronapajanje na području Velike Kladuše je također, stabilno.

Prema planu teku odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće, informišu iz JKUP „Komunalije“.

Prema podacima iz BIHAMK-a, frekvencija vozila u jutarnjim satima je pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima. Za danas je planiran početak novog režima saobraćanja u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica. Tokom dana saobraćat će se naizmjenično – jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00 – 04:30h) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen. Vozači na svim dionicama savjetuju se da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je slabija frekvencija vozila.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu do 33 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.