Bosanska Krupa u maju domaćin Konferencije „SNAGA ŽENE“

a

Tradicionalna konferencija Udruženja „Ujedinjene žene“ ovog maja održaće se u Bosanskoj Krupi, te kao i svake godine okupiće veliki broj snažnih, uspješnih i divnih žena iz čitave Bosne i Hercegovine i dijaspore.

Ovaj inspirativan događaj posvećen je osnaživanju i slavljenju ŽENE, stavljajući u fokus ženu iz različitih sfera života, rada, djelovanja i geografske pripadnosti, inspirišući i dajući motivaciju svima onima koji budu dio ovog druženja.

Konferencija „SNAGA ŽENE“ trajat će od 10. do 12. maja. Centralni dio održat će se 11. maja od 11 sati u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi. Ko su govornice i na koje teme će govoriti možete pogledati u agendi.

I ove godine vrijedne članice Udruženja „Ujedinjene žene“ obećavaju dan ispunjen pronicljivim diskusijama, smislenim pričama o planovima, radu i aktivizmu, te zajedničkom vizijom za svjetliju budućnost.
Pokrovitelj konferencije je Grad Bosanska Krupa sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem koji će i otvoriti ovogodišnju konferenciju.
„Bit će to eksplozija pozitivne energije, radosti, smijeha i ljubavi kao i svake godine. Konferencija je otvorenog tipa. Svaka djevojka i žena je dobrodošla.“ kaže predsjednica Udruženja „Ujedinjene žene“  dr. sc. Jasna Hamzabegović i ističe da u prijavama već imaju preko 200 žena iz BiH, ali i drugih zemalja (Srbija, Švicarska, Italija, Sjeverna Makedonija, Švedska i Hrvatska).

„Iz Bosne i Hercegovine naše članice i gošće dolaze iz Sarajeva, Kladnja, Janje, Srebrenika, Gračanice, Sanskog Mosta, Bihaća, Cazina, Prnjavora, Bugojna, Tuzle, Prijedora, Velike Kladuše, Zenice i Bosanske Krupe“, ističe Hamzabegović.

Konferencija „SNAGA ŽENE“ ima za cilj da pruži platformu za žene iz zemlje i dijaspore da se okupe i povežu, da razmjenjuju iskustva i inspirišu jedna drugu ka ličnom i profesionalnom razvoju.

Budite inspirirani pričama o upornosti, hrabrosti i uspjehu koje dijele žene koje su savladale prepreke i postigle svoje ciljeve.
Pridružite nam se na danu osnaživanja, inspiracije i slavljenja bosanskohercegovačke djevojke i žene na konferenciji „SNAGA ŽENE“ u Bosanskoj Krupi. Zajedno, zapalimo iskru promjene i oslobodimo bezgranični potencijal u svakoj od nas!