Četvrti dan potrage za nestalim muškarcem kod Sanskog Mosta: Rekao da ide dovesti ovce i više se nije vratio!

B

Potraga za Dursumom Bešićem, mještaninom sela Kijevo kod Sanskog Mosta, koji je nestao u protekli četvrtak odvijala se u proteklim danima i nije dala nikakvog rezultata.

Kako nas je informisao, Edin Seferović, predsjednik Kluba ekstremnih sportova „Condor“, čiji su članovi sudjelovali u potrazi, pretražen je široki teren pomenutog sanskog sela, kao i područja susjednih Kruhara i Tomine, ali Bešić nije pronađen, javlja RTV Sana.

„Na osnovu dojave o tome da je navodno viđen na području kuda protiče rječica Kijevuša pretražili smo i taj dio terena, međutim bez uspjeha iako je u akitvnostima korišten dron i pas tragač. U ovome trenutku potpuno je nepoznato u kom pravcu se mogao uputiti“, istakao je Seferović.

U potrazi su u proteklim danima još sudjelovali pripadnici policije, brojni članovi porodice Bešić, mještani Kijeva te ostali građani.

Podsjetimo, nestanak Bešića prijavljen je policiji u protekli četvrtak, a gdje je mogao otići nije poznato. Kako nezvanično saznajemo, Bešić je supruzi rekao da ide dovesti ovce i više se nije vratio. U narednim danima, kako su nas informisali, potragu će organizovati policija i to na osnovu informacija koje se mogu pojaviti o nestalom Bešiću.

Objavljujemo i njegovu sliku te se mole svi koji mogu pomoći u traženju da informacije proslijede policiji ili porodici.