Detalji s ročista u Sudu BiH: Ko je kupio policijsku opremu za FUP, Lepi bio ključni čovjek Edina Gačanina! Otkrivena i uloga influenserice

č

U Sudu BiH održano je ročište za određivanje mjera zabrane za pet osumnjičenih u akciji "Crna kravata 2".

Tužilaštvo je predložilo mjere zabrane za, kako je Avaz prvi objavio Boška Jerkovića, Ibru Miladina, Nedžada Suljevića, Ermina Aliomerovića i Adnu Helić.

Za njih je predloženo da se odrede mjere zabrane putovanja, napuštanja Kantona Sarajevo, oduzimanje službenih isprava te zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima

Ibro Miladin je bivši pripadnik FUP-a i specijalac koji je čuvao Edina Gačanina, a Adna Helić je poznata influenserica.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za pranje novca i organizirani kriminal. Kako je rekao tužilac, Adnan Smajlović Lepi bio je ključni čovjek Edina Gačanina u BiH.

U ovoj grupi bili su i Helić, Suljević, Miladin i Jerković.

Miladin je sudnici rekao da je zaposlen u Emiratima i da je radio kod Gačanina, radio na ugovur o djelu. Tvrdi da nije imao Nije imao Sky, što je rekao i njegov advokat.

Adna Helić, Ibro i Nedžad Suljević oni su radili po uputama Lepog, koji je kod sebe držao kasu, a novac sakupljen od droge su po uputama, dijelili i isporučivali - rekao je tužilac Sanjin Kulenović.

Za Edina Alomerovića  je rečeno da ima ima firmu na Dobrinji, a on se tereti da je kupio opremu za FUP od firme jedne iz SAD i da ju je "kupio od novca od prodaje iz cijelog svijeta"