Dodik razgovarao s ocem Davida Dragičevića: Nedopustiva politizacija slučaja

Nedopustiva je politizacija slučaja Dragičević, a svi koji imaju skrivene namjere i bave se ovim slučajem stoje na putu rasvjetljavanja pune istine o tome kako je stradao David Dragičević, konstatovali su danas na sastanku Davor Dragičević, otac stradalog mladića i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodi se to u saopštenju iz Kabineta predsjednika RS-a o današnjem sastanku Dodika s ocem Davida Dragičevića iz Banjaluke.

“Predsjednik Republike je izrazio spremnost da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pomogne porodici Dragičević. Jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi, bio je da se odredi novi operativni tim policije Republike Srpske koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin”, stoji u saopštenju.

David Dragičević (21) je mladić čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Dva dana kasnije na Trgu Krajine u centru Banjaluke počelo je okupljanje građana na skupovima pod nazivom “Pravda za Davida – STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci” koje se održava svako veče u 18 sati.