Dodik: SDA je nastala u džamiji, Bakir i dan danas tamo regrutuje svoje članstvo

.
Dodik je rekao da je kvalifikacija Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice koja proizvodi konflikte izraz otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim kršćanima

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Bakir Izetbegović treba biti posljednja osoba na svijetu koja će govoriti o miješanju vjerskih zajednica u politički život. On je dodao kako je stranka njegovog "pokojnog babe" u suštini nastala u džamiji te da se tamo i dan danas regrutuje članstvo.

 

- Zna se da su Bakiru džamije i danas govornice sa kojih se šalju partijske i političke poruke, rekao je Dodik dodavši kako džamija u BiH određuje pobjednika među bošnjačkim političkim tijelom.

 

Dodik je rekao da je kvalifikacija Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice koja proizvodi konflikte izraz otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim kršćanima najprije u BiH, a onda i šire.

Ako postoji vjerska zajednica sa čije adrese se ovdje pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske vjerske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija, naglasio je Dodik.

 

Dodik je ukazao da napadom na SPC Izetbegović nastavlja i da se dodvorava biračima ne bi li vratio poljuljano povjerenje i uticaj među muslimanima, prenosi Srna.