Evidentirano krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 105 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Aida Dedić, a upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, dok saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Radne jedinice i službe JKUP “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša neće raditi danas i sutra. Kad je u pitanju odvoz i deponovanje komunalnog otpada za one relacije za koje je odvoz predviđen danas i sutra, odvoz će se vršiti  iduće sedmice po propisanom režimu odvoza.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Svima vama želimo mnogo strpljenja, te sretnu i sigurnu vožnju uz RVK-a.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

Stabilne vremenske prilike, uz više sunca i bez izrazitih oscilacija, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Pri tome će najveće probleme osjetljivim osobama uzrokovati magla u jutarnjim i večernjim satima, kada je poželjno biti oprezniji i zaštititi respiratorne organe. Tokom dana, pod uticajem zatopljenja biće ugodnije, stoga će i hronični bolesnici osjetiti olakšanje.