Evo šta je danas aktuelno u USK

asd
U ovom bloku izdvojili smo dvije dnevne aktuelnosti vezane za svečano otvorenje reciklažnog dvorišta u krugu JKP 'Komrad' u Bihaću, te održavanju javne rasprave u vezi pripreme programa obilježavanja 30. godišnjice organizacije otpora agresoru 1992. godine...

U krugu dvorišta Javnog komunalnog preduzeća 'Komrad' Bihać danas će se upriličiti svečano otvorenje reciklažnog dvorišta za selektiranje korisnog otpada.

Naime, 'Komrad' Bihać kroz svoju poslovnu jedinicu Reciklaža vrši prikupljanje papira, stakla i plastike te sortiranje za dalju obradu, a već duži niz godina uzima preko 50% učešća u ukupnoj količini ambalažnog otpada u Federaciji, dok sva ostala preduzeća koja se bave prikupljanjem ambalažnog  otpada zajedno imaju ispod 50% učešća od dana ulaska u Ekopakov sistem 'Zelene tačke'. Novi objekat sa pripadajućom opremom trebao bi omogućiti efikasniji sistem u upravljanju iskoristivog otpada na području Bihaća, te na taj način smanjiti probleme s kojima se Grad Bihać susreće kada je riječ o odlaganju otpada.

Povodom obilježavanja „30 godina otpora 1992-2022“ danas će se u Gradskoj upravi Bihaća održati javna rasprava.

Cilj rasprave je da se utvrdi program kulturni, sportskih, društvenih i drugih događaja kako bi za njih bila planirana sredstva u Nacrtu Budžeta Grada za 2022. godinu.