FHMZ: Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

N

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je u jutarnjim satima kada je moguća i grmljavina. Veći dio dana slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar prije podne južnog smjera. U jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima juga. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

Narednih dana kiša i snijeg

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je u jutarnjim satima kada je moguća i grmljavina. Veći dio dana slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar prije podne južnog smjera. U jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima juga. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U petak u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom. Na planinama će padati slab snijeg. Od večernjih sati i tokom noći na subotu i u niznama može padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se razdoblje relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika. Mada će temperature imati nešto više vrijednosti od uobičajenih, tmurno vrijeme, uz povremene padavine, uglavnom će djelovati na raspoloženje većine populacije i činiti opštu sliku lošijom većim dijelom dana. Tokom jutra i večeri preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju. Poslijepodnevni sati će u Hercegovini biti ugodniji, pod uticajem djelimične stabilizacije.