Gavrankapetanović: Na KCUS-u prazno 1.000 kreveta

asd
Covid bolnica koja se planira praviti u Studentskim domovima je velik i težak poduhvat sa čitavim nizom otvorenih pitanja, kaže Gavrankapetanović.

Izolatorijum ili Covid bolnica koja se planira praviti u Studentskim domovima je velik i težak poduhvat sa čitavim nizom otvorenih pitanja , rekao je Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice prim.dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, piše Avaz.

Otvorenje ovog privremenog izolatorija, po odluci Kriznog štaba KS, predviđeno je za sutra smještanjem prvih pacijenata.

 - Mislimo da se taj segment treba otvoriti tek kada se popune prazni bolnički kapaciteti, a jutros je naprimjer u KCUS-u slobodno hiljadu postelja. Želeći biti konstruktivni u svakom prijedlogu Ministarstva zdravstva i kriznog štaba ćemo učestvovati. Molimo da građanima prvo stavimo na raspolaganje bolničke kapacitete, a tek nakon toga da otvaramo ustanove kao što su Studentski domovi, rekao je Gavrankapetanović.

On je rekao da će poštovati šta odluči Štab, ali da će uvijek davati sugestije, misliti svojom glavom i predlagati rješenja koja su kvalitetna.

- Garnizona ambulanta čim nam se vrati bit će stavljena u funkciju covid pacijenata. Obzirom da sada nosimo najveći teret zbrinjavanja osamdeset posto pacijenata koji moraju leći u bolnicu, radimo na granici izdržljivosti i na račun prenaprezanja naših doktora i sestara, rekao je Gavrankapetanović.