Harun Yahya: Žene su posebne

Dok Bahrein slavi Međunarodni dan žena prikladno je vrijeme za uputiti poziv svijetu da shvati da nikada nije u potpunosti uspio cijeniti žene onako kako one to i zaslužuju.

Umjesto toga, odlučili su da ih ugnjetavaju na najstrašnije načine, bez obzira gdje i kada one živjele. Ponižavanje žena potiče od antike, preko mnogih islamskih zemalja, pa sve do trenutnog predsjedničkog kandidata SAD-a, Donalda Trumpa, za kojeg se često kaže da je izgradio svoju kampanju na mizoginiji, sramotnim vrijeđanjima i maltretiraju žena.

Većini tih prekrasnih bića ni danas nije dozvoljena sloboda, ljepota, da vole i budu voljene, niti da ostvare svoje pune životne potencijale. Bog ih je stvorio kao jednakopravne muškarcima, ali oni ih ne tretiraju kao takve.

Zašto je to tako? Žene su nevjerojatna bića. One su najljepši blagoslov koji je Bog stvorio na ovom svijetu, one su ukrasi života. One su lijepe, pametne, suosjećajne, ljubazne, pažljive, kreativne i pune ljubavi.

Pogotovo ako su odgajane s ljubavlju i gaje jaku ljubav prema Bogu, njihov pravi potencijal raste poput ruža iz zemlje.  No, baš kao i ruže, one su također osjetljiva i ranjiva bića, i, ukoliko ih se ne tretira pravilno, one će uvenuti daleko brže nego što bi trebalo. Ako ih se sili da skrivaju svoju ljepotu, ona će nestati. Dakle, bitno je da su zaštićene, poštovane, voljene i cijenjene na najiskreniji način.

U Časnom Kur'anu, Bog uspoređuje žene sa cvijećem i naređuje da se o njima brine s velikim poštovanjem - pohvalno, zaštitnički i nježno.

Pogledajte diljem svijeta. Svako društvo gdje se žene ne poštuju je nerazvijeno, retrogradno i siromašno. Sva uspješna, bogata i sretna društva su ona u kojima se poštuju žene.

Mizoginiju kojoj svjedočimo, a posebno u muslimanskim zemljama, treba okončati odmah, u skladu sa Božijim zapovijedima. Ukoliko to ne učinimo, ne možemo se nadati olakšanju boli i nevolja. Mržnja ka ženama će samo uzrokovati Božiji gnjev.

Bog je stvorio muškarce i žene jednakopravnim i naredio muškarcima da vole, poštuju i štite žene. S obzirom na ovakvu naredbu, kako je moguće da se neki muškarci prema ženama odnose isključivo s prezirom? Dakle, sramotni pokušaji nekih muškaraca da kontrolišu i dominiraju ženama moraju prestati odmah. Svijet može pronaći pravi mir i sreću tek kada se ženama daruje ljubav i poštovanje koje zaslužuju.O autoru: 

Harun Yahya je pisac čiji članci se objavljuju u svim vodećim svjetskim novinama poput Huffington Post (SAD), Saudi Gazette, Arab News. Napisao je oko 300 knjiga, prevedenih na 73 jezika na teme iz politike, religije i nauke.Cazin.NET