Ima i toga: Bh. firma u Austriji napravila zgradu za 30 sati

zgrada

U austrijskom gradu Wiener Neustadtu, kompanija Module One iz Brčkog završila je projekt izgradnje dvije stambene zgrade modularnog tipa za nevjerovatnih 30 sati. Ovaj projekat, koji je trajao od 7. do 8. marta, obuhvatio je izgradnju 1500 m² stambenog prostora raspoređenog u 20 stanova.

Modularna gradnja je donijela revoluciju u građevinsku industriju, a ovaj projekat je pokazao njenu snagu i efikasnost. Stambena zgrada od 27 modula i četiri segmenta terase proizvedena je u fabrici u Brčkom, nakon čega je montirana u Austriji za nevjerovatnih 30 sati.

Ova brzina gradnje nije samo zadivila prisutne investitore i predstavnike kompanija iz Austrije i Njemačke, već je i fascinirala građane Wiener Neustadta. Od temeljne ploče u jutarnjim satima, do kompletno završenih dvije etaže zgrade u popodnevnim satima – to je bila vizualna demonstracija snage i efikasnosti modularne gradnje.

Izvršni direktor kompanije Module One, Dino Šačirović, istakao je da je modularna gradnja postala globalni trend u građevinskoj industriji zbog brzine gradnje, kontrole troškova, kvaliteta i održivosti za Biznis portal. Dodao je da je ovo samo početak i da kompanija Module One planira širenje svojih aktivnosti na tržištu Europske unije.

Ovaj poduhvat nije samo pokazao tehničku sposobnost kompanije Module One, već je također predstavio Bosnu i Hercegovinu kao zemlju koja može proizvoditi visoko kvalitetne građevinske proizvode.

Direktor Šačirović je izrazio ponos što je dio tima koji je postigao ovaj uspjeh i zahvalio svim zaposlenicima na njihovom radu, trudu i zalaganju.

Modularna gradnja iz Brčkog osvaja Austriju, a projekat u Wiener Neustadtu postao je tema najpopularnijih medija širom Austrije. Ovaj uspjeh pruža temelje za sigurno poslovanje kompanije Module One u budućnosti i predstavlja sjajan primjer inovacije i stručnosti iz Bosne i Hercegovine.