Inspektorima priznali zločin: Drogirani ga nasmrt pretukli pa zapalili tijelo

Banjalučka policija uhapsila je Radeta Drljaču (24), Borisa Zorića (33) i Slobodana Krnetića (33), osumnjičene za ubistvo i paljevinu tijela Brune Rolda, čiji je ugljenisani leš pronađen u napuštenoj kući u centru Banje Luke. Drljača se tereti kao direktni izvršilac ubistva, a Zorić i Krnetić kao saizvršioci.

Bili pijani

- Na osnovu prikupljenih dokaza slobode je lišen R. D. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i paljevina. U okviru istrage uhapšeni su i S. K. i B. Z., za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su saizvršioci - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić, prenosi Avaz.ba.

Izvor blizak istrazi otkriva da je Drljača policiji priznao da je u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca 8 nožem ubio Rolda. Prethodno su ga tukli, a u kritično vrijeme u kući su bili Krnetić i Zorić i još jedan muškarac, za kojim se traga.

- Tu nema motiva, već se radilo o čistoj obijesti. Bili su pod utjecajem alkohola i opijata, a onda je krenulo provociranje žrtve. Uslijedilo je batinanje i maltretiranje, da bi Drljača na kraju ubo Rolda u vrat - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Prijetio baki

On navodi da su osumnjičeni podmetnuli požar u kući i zapalili tijelo kako bi prikrili zločin. Obdukcijom je utvrđeno da je Rold prvo pretučen te da je imao teške povrede glave i rebara, a koban je bio ubod nožem u vrat.

Svi osumnjičeni su poznati policiji kao povratnici u krivičnim djelima, kao i po zloupotrebi narkotika i skitnji. Drljača je u avgustu 2017. godine hapšen zbog sumnje da je pokušao  ubiti svoju baku Dragicu Klašnju. Staricu je, zajedno s još jednom osobom, vezao selotejp trakom u njenoj kući i prijetio da će je “zaklati nožem”.

Staricu je spasilo to što im je ponudila novac da je ne ubiju. Kada su joj rekli da “traži pare” iz sveg glasa je krenula  dozivati pomoć, što su čule njene komšije, koje su dotrčale do kuće, pa su unuk i saučesnik pobjegli.

 

Žrtvi ubijen sin

Ubijeni Bruno Rold doživio je istu sudbinu kao i njegov sin Aleksandar Rold (19), koji je 6. februara 2015. godine ubijen nožem u dogovorenoj tuči u dvorištu Osnovne škole ”Jovan Cvijić” u Banjoj Luci.

Za zločin je na 16 godina zatvora osuđen Anđelo Marković. Inače, Rold je iz tuče izašao kao pobjednik. Marković je prišao da mu ”čestita” i pružio ruku u znak pomirenja. Rold je to prihvatio i Marković ga je pred više svjedoka izbo nožem po glavi i grudima.

 

Zorić ranjavan

Boris Zorić je sredinom oktobra izboden nožem po grudnom košu u stanu svog prijatelja Zlatana Vidovića, koji je i uhapšen zbog toga. Nekoliko dana kasnije na Facebooku je napisao status: ”Opet sam se vratio iz mrtvih”.