JKP „Vodovod i kanalizacija“: Dolazi do prekida u isporuci vode, evo kada i gdje

v

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 39 pacijenata. Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Kenan Dautović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Uprava JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavijestila je potrošače da će danas od 8:00h doći do kratkotrajnog prekida u isporuci vode za potrošače Duplexa i Soura zbog priključka novog potrošača na hidrantsku mrežu.

– Kako obavještavaju iz nadležnih preduzeća, problema u isporuci električne energije nema, dok sve poslovne aktivnosti „Komunalija“ teku planiranom dinamikom.

– Uslovi za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. U jutarnjim satima iz BIHAMK-a očekuju gužve na gradskim saobraćajnicama, a do kraja dana na većini puteva, posebno prema jugu naše zemlje. Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana, da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa se mole svi učesnici u saobraćaju za dodatnu pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 23 do 29 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed značajnijeg porasta temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.