Jutros je dolazilo do kratkotrajnih prekida u više područja, a i sutra ujutro će

J

Dežurni medicinski timovi Doma zdravlja Velika Kladuša predvođeni dr. Abdulahom Fazlićem i dr. Amrom Zulić obavili su pregled 45 pacijenata. Upućivanja u Kantonalnu bolnicu nije bilo.

Tokom protekla 24h evidentirano je jedno krivično djelo. Prema evidenciji PS Velika Kladuša narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Elektronapajanje je stabilno, informišu iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša. Zbog planskih radova „Elektroprijenosa BiH“ – TJ Bihać na elektroenergetskim objektima jutros je dolazilo do kratkotrajnih prekida u više područja, a i sutra ujutro će

  • od 06:00 do 06:30h kratki prekidi biti u trafopodručjima: Grad 1, Stari Grad, Zagrad 1, Gimnazija, Šabića put, Joše, Joše 2, Brezici, Dubrave 2, Zagrad 2, Duranovići, Mekote, Mekote 2, Redžića ograde 1, Redžića ograde 2, Grad 2, RP Drmaljevo, Miljkovići, Urga i Hukića brdo.
    Zbog radova i danas je zatvoren parking kod uprave „KIB“ banke i „Udruženja penzionera“

Obavještavaju se građani da će se od danas započeti sa radovima na izgradnji trotoara i prilazne rampe ispred prilaza ulazima Ibrahima Mržljaka br. 5 i br. 9, odnosno parkingu kod uprave „KIB“ banke i prostorija „Udruženja penzionera“. Mole se građani da preparkiraju svoja vozila, odnosno da ista ne parkiraju na pomenutom parkingu jer će prilaz parkingu biti zatvoren danas i sutra zbog izvođenja radova. Zbog navedenog, građanima koji plaćaju vinjetu za parking 015, za navedene dane obezbijeđen je besplatan parking na platou kod Caffe bara „Grand“.  Mole se građani za strpljenje i razumijevanje zbog buke i vibracije izazvane prilikom izvođenja radova.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Delanovića.

Danas širom Bosne po kotlinama dugotrajna magla ili niska oblačnost. Sunčanije u drugoj polovini dana. Pretežno sunčano vrijeme na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

– Djelimična stabilizacija vremenskih prilika uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata u prvom dijelu dana će se umanjiti. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, odmicanjem dana uzrokovaće lošije raspoloženje. Sjeverni vjetar usloviće dodatni osjećaj hladnoće, tako da je poželjno posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra i večeri.

Stanje na cestama

Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na širem području: Bihaća, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Kladnja i Banovića, Bugojna i Travnika. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Od jučer u 15:55 sati preko graničnog prelaza Orašje-Županja uspostavljeno je saobraćanje za sve kategorije vozila.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.