KBV Budo iz Cazina se sa turnira iz Sarajeva vratio sa 4 majstorska zvanja

kl
Proteklog vikenda, 27-29. januara, održan je zimski karate seminar u Sarajevu u hotelu Holivud, gdje je učešće uzeo i klub KBV BUDO sa 8 članova.

 

U odličnoj organizaciji KS FBiH odradili su treninge za pespektivne takmičare, kao i treninge za kandidate za majstorska zvanja.

 

U nedjelju, zadnjeg dana seminara upriličeno je polaganje za majstorska zvanja (CRNI POJAS 1. DAN) gdje je naših 4 kandidata koji su pristupili polaganju uspješno položilo za zvanja i naš klub je postao bogatiji za još 4 zvanja.

 

Ovom prilikom zahvaljujem se KS FBiH kao i komisiji za zvanja koja me je odredila za jednog od članova komisije za zvanja, izjavio je trener iz KBV Budo.

 

Naši članovi učesnici na seminaru koji su položili za zvanja CRNI POJAS su: Muranović Ilhan 2. dan Vilić Elvedin 1. dan Muranović Rajla 1. dan Vilić Sara, tehnički crni pojas 1. dan.

 

Čestitamo novim majstorima i nadamo se da će i ubuduće praviti još bolje rezultate i dati svoj doprinos zajednici u pozitivnom smislu.

Najmlađi učesnici koji su bili na pripremama su: Jušić Eman Kovačević Ajdin Dolić Daris i Dolić Ali.

“Zadovoljni smo sa radom naših takmićara i kandidata koji su pokazali da su bili među najboljim na polaganju i takođe se zahvaljujemo KS USK koji je aktivno radio na pripremama svih kandidata za polaganje na USK od kojih su najzaslužniji gospodin Nijaz Muslić, bez kojeg sve to ne bi bilo moguće, kao i naši instruktori Emin Redžić i Mujo Begić, te moja malenkost kao delegat za trenere. Također, čestitamo svim kandidatima sa USK na položenim zvanjima a oni koji nisu ovaj put položili želimo da se što bolje pripreme za ljetni seminar koji će biti u organizaciji KS USK”- izjavio je Senad Vilić.