Mirna 24 sata u Cazinu, policija nije imala nijednu intervenciju

v

U proteklih 24 sata na području Grada Cazina nije zabilježena nijedna intervencija policijske stanice ili profesionalne vatrogasne jedinice.

Situacija je bila mirna i bez izvještaja o krivičnim djelima, narušavanju javnog reda i mira, ili saobraćajnim nezgodama.

Ukupno je obavljeno 106 pregleda, pri čemu su zabilježene tri povrede koje su zahtijevale korištenje saniteta.

Vodosnabdijevanje je bilo redovno, a isto vrijedi i za elektrosnabdijevanje, pri čemu je Elektrodistribucija Bihać potvrdila normalno snabdijevanje električnom energijom.

Komunalne usluge, poput odvoza komunalnog otpada, odvijaju se prema rasporedu.

Što se tiče stanja na cestama, jutros je većim dijelom Bosne i Hercegovine saobraćaj tekao bez većih problema zbog povoljnih vremenskih uslova i manje gužve. Međutim, očekuje se pojačan saobraćaj sutra, posebno na putevima koji vode prema jugu zemlje, zbog predstojećih prvomajskih praznika. Vozači su pozvani na oprez, izbjegavanje rizičnih preticanja te obavezno korištenje sigurnosnih pojaseva, a posebno se apeluje na vozače da vode računa o djeci koja trebaju biti u odgovarajućim auto-sjedalicama.

 

Također, povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa se sve učesnike u saobraćaju moli za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Na nekim magistralnim putevima, poput Ključ-Sanski Most i Stolac-Neum, zbog radova je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice. Također, na još nekoliko lokacija u zemlji, poput Tarčin-Konjic i Tuzla-Kalesija, vozači se upozoravaju na usporeni saobraćaj zbog radova na putu.

Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila odvija se s manjim zadržavanjima.