Cazin: U saobraćajnoj nesreći povrijeđene četiri osobe

v

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin nije zabilježeno nijedno krivično djelo niti incident koji bi narušio javni red i mir.

Međutim, evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda koja se dogodila u 12:35 na ulici Irfana Ljubijankića. U ovoj nezgodi su učestvovala dva motorna vozila, rezultirajući materijalnom štetom na vozilima i ozljedama za četiri osobe.

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala nikakvih intervencija u proteklom periodu.

Zbog radova na održavanju vodovodne mreže doći će do prekida u isporuci vode za sve korisnike koji se snabdijevaju sa rezervoara Šepići ( uže gradsko područje, naselja Slatina, Čizmići, Puškari, Mala Lisa, Klisa i
Osmanagići ) u četvrtak 16.05.2024. god. u vremenskom periodu od 05:00 h do 15:00 h.
Zahvaljujemo se našim korisnicima na razumijevanju.

 

Elektrosnabdjevanje je uredno, bez planiranih radova na elektroenergetskim objektima. Odvoz komunalnog otpada odvija se prema redoslijedu, dok se vozače upozorava na mjestimično vlažne kolovoze zbog nestabilnih vremenskih prilika.

Što se tiče stanja na cestama, vozači su upozoreni na vlažne kolovoze zbog lokalnih padavina te se savjetuje oprezna vožnja. Na nekim magistralnim putevima postoje radovi, poput obustave saobraćaja na ulazu u Sanski Most i naizmjeničnog saobraćaja na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva od 07:00 do 17:00 sati. Također, sanacioni radovi su u tijeku na nekoliko drugih lokacija, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

 

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) je zabranjen saobraćaj za vozila teža od 5 tona, dok se teretna vozila preusmjeravaju na druge granične prelaze. Autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.