KOMŠIJE PROGOVORILE “Mujaga je bio upravnik zgrade, radili su i dobro zarađivali, ne znam što je otišao za Njemačku”

v

U Tuzli je danas Dan žalosti zbog zbog trostrukog ubistva počinjenog na Stupinama. Mujaga Čičkušić koji je sebi presudio skokom sa 14. sprata u nedjelju, prethodno je ubio svoju 34-godišnju ženu Amelu i njihovo dvoje djece, kćerkicu od dvije i sina od devet godina.

Podsjetimo, Tužilaštvo kantona u Tuzli je objavilo preliminarni nalaz obdukcije u kojem je potvrđeno da je Amela preminula od udaraca zadobijenih sjekirom.

Komšija, inače osoba bliska porodici Čičkušić, kaže da “nikada nije čuo da su imali problema”.

“Jako je čudno što je on otišao u Nemačku, lijepo su živjeli i lijepo zarađivali, oboje. Dobro ih poznajem, nikada nisam čuo da je bilo problema među njima”, rekao je komšija za Telegraf.rs.


Sve komšije su dobro poznavale osumnjičenog Mujagu jer je bio upravnik zgrade u kojoj je porodica živjela.

“Otišao je za Nemačku pre šest mjeseci, a do tada je ovdje radio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i bio upravnik zgrade”, dodao je komšija.

Komšija je prokomentarisao Amelu i njega u smislu da su bili oboje temperamentni ali da nisu pravili probleme.

Podsjetimo, tijelo beživotnog Mujage Čičkušića pronađeno je 19. maja na pločniku ispred stambene zgrade prilikom čega je bilo otežano da se utvrdi njegov identitet. Dan kasnije, kada je policija pronašla kome pripada tijelo, otkrivena su tri tijela u porodičnom stanu.