Kosovski Albanac koji se hvalio odrubljivanjem glave ubijen u ratu za ISIL

Džihadist je zadobio smrtonosne ozljede u borbi s kurdskim obrambenim snagama.

Kurdska televizija objavila je da je u borbama ubijen kosovski Albanac iz Kačanika Lavdrim Muhaxheri (24), koji se priključio džihadistima Islamske države i nedavno je na svom fejsu postavio fotografije kako se priprema zaklati mladog Sirijca, a potom pozira pred kamerama s odrezanom krvavom glavom.

Ova je televizija prikazala i trenutak kada njegovi suborci njegovo tijelo stavljaju na nekakav kamion, a na trbuhu se vidi velika rana. Kako doznaje agencija Tanjug, džihadist je zadobio smrtonosne ozljede u borbi s kurdskim obrambenim snagama, ali se ne precizira mjesto borbi. Muhaxhremi je, nakon što su objavljene brutalne fotografije na kojima odrubljuje glavu sirijskom mladiću, u intervjuu tiranskom dnevniku rekao da 'nije učinio ništa više nego što su tijekom rata činili pripadnici OVK' te kako je Sirijac bio špijun i po Kuranu mu slijedi egzekucija, što je jako razljutilo Prištinu pa je zapovjedila uhićenje osoba za koje sumnja da organiziraju odlazak ili ratuju Siriji ili drugdje.
 

Veliku pozornost izazvao je u lipnju kada je javno spalio kosovsku putovnicu, a poznat je da uz svoje govore maše po zraku s velikim nožem. Mediji na Kosovu podsjećaju da je Muhaxeri, koji sebe naziva vođom albanskih boraca pripadnika ekstremističke Islamske države, prije sudjelovanja u ratovima u Siriji i Iraku, radio za američki KFOR u bazi Bondstil na Kosovu i za NATO u Afganistanu.

Prištinski mediji su 15. kolovoza objavili da će za Muhaxehrijem biti raspisana međunarodna tjeralica, budući je Interpol prihvatio zahtjev kosovskih vlasti da se uključi u sustav potrage. Osnovni sud u Uroševcu traži ga 'zbog sumnje da je počinio terorističko djelovanje i organizirao skupinu koja odlazi ratovati u Siriju i Irak''. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr