Lažni policajci od starije žene u Beču tražili 60.000 eura

.

Prevaranti koji su se predstavljali kao policajci htjeli su iznuditi oko 60.000 eura od 80-godišnje žene u Beču. Međutim, nisu uspjeli zbog sabranosti starije žene koja je prepoznala pokušaj prijevare i obratila se policiji.

Umirovljenica je u srijedu ujutro dobila poziv s nepoznatog broja. Pozivateljica je rekla da je njezina kći doživjela prometnu nesreću, te da policija sada traži jamčevinu od 60.000 eura. Iznos se također može osigurati zlatom ili dragocjenostima.

“Žrtva je prepoznala prijevaru i ispravno je reagirala tako što nije odgovorila na zahtjeve te je prekinula telefonski poziv. Odmah je nazvala hitni broj policije i uspjela je izbjeći moguću štetu”, rekao je glasnogovornik policije Mohamed Ibrahim.

U četvrtak se na meti dviju mladih žena našla još jedna starija žena. Dvije mlade žene su pratile 81-godišnjakinju u supermarketu u centru grada te joj ukrali novčanik. Međutim, čin su uočili policijski službenici iz radne skupine za suzbijanje uličnog kriminala (EGS) koji su uhitili dvije mlade žene.