Mirna posljednja 24h u Velikoj Kladuši

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 48 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Aida Dedić.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala poziva za izlazak na teren.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. august:

Kolovoz je mjestimično vlažan, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

U Bosni djelomično vedro sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju te lošiji san u noći na utorak. Tegobe će biti slabije izražene na jugu i jugozapadu zemlje.