Na području Bihaća nisu zabilježeni novi pozitivni na COVID-19 u protekla 24 sata

Bihać
BIHAĆ

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj osobe pozitivne na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 16 osoba. Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno devet osoba je ozdravilo od koronavirusa.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 34 osobe, a sa područja Grada Bihaća u karanteni u Cazin nalazi se 21 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirano je 763 osoba.

(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 407 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 20 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu. 

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira i niti jedna saobraćajne nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencije. 

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama. 

Tokom jučerašnjeg dana volonteri javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 350 topla obroka za socijalno ugrožene građane.

U gradu Bihaću postavljena su i u funkciji 3 dezinfekciona tunela i to na lokacijama centar grada, Ozimice I i ZU Dom zdravlja Bihać.   

U toku je premiještanje migranata sa ulica grada Bihaća u privremeni kamp Lipa. 

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Opštinski sud, Kuće SPŽZ na Kamenici, Kantonalno tužilaštvo, Ulica Hasana Kijafe Pruščaka i javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, Ulica Mehmed paše Sokolovića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, ulica Murat bega Ibrahipašića te javne površine uz objekte u pomenutoj ulici, mostovi ( gradski most, Pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most na Ozimicama 1), prevozna sredstva, dječija igrališta, gradska otoka, gelenderi, gradski park, Trg Maršala Tita, šetnica uz Unu, Kanadski park, Dom kulture, park u Midžića mahali, Žegarska aleja, Borići, poslovni objekti u ulici Husrefa Redžića, ulaz u zgradu na Ozimicama II B2 D4.  

Vatrogasna jedinica Bihać vršila je dezinfekciju na području grada Bihaća u ulicama: Midžića mahala, Džemala Bjedića, Banjalučka, Bakšaiški most, nositelja Hrvatskog trolista. 

JKP „Komrad“ d.o.o. je vršio sapiranje ulica u naseljima: Sokolac i Golubić . 

ZU „Dom zdravlja“ : nije rađena dezinfekcija na dan 23.04.2020. godine. 

Pojačana dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja:“GTO“d.o.o.-22 zgrade, Zijo i sin d.o.o.-12 zgrada , Stanouprava-17 zgrada. 

GTO DOO Bihaćkih branilaca 73, Prekounje 

GTO DOO Husrefa Redžića 4, Prekounje

GTO DOO Kombiteks P+8/1,Ćamila Sijarića, Hatinac

GTO DOO Blok 12 L1, Milana Keče bb Ozimice II

GTO DOO Blok 1 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 1 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D1, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D1, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D3, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D4, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D5, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D6, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 9 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 10 D5 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

 

Zijo i sin d.o.o.

Zaima Imamovića 54, Lamela A i B, (zgrada BINGO)  

BJ-1, Bihaćke republike

BJ-2, Bihaćke republike

BK-2, Vejzovac bb

BK-3, Vejzovac bb

BK-4, Vejzovac bb

BK-5, Vejzovac bb

H 17 ulaz 16, ZAVNOBIH-a, Harmani

H 17 ulaz 12, ZAVNOBIH-a, Harmani

H 17 ulaz 14, ZAVNOBIH-a, Harmani

Lamela I, Ozimice I

H 17 ulaz 18, ZAVNOBIH-a, Harmani

 

STANOUPRAVA BIHAĆ

BOSANSKA 10 

BOSANSKA 13

BOSANSKA 18

BOSANSKA 19

BOSANSKA 23

BEDEM 20

BEDEM 22

BEDEM 30

HVO 1

HVO 2/A

HVO 2/C

KRUPSKA 4,6,8

KRUPSKA 10,12

NURIJE POZDERCA 1

TRG MARŠALA TITA 7

HUSREFA REDŽIĆA 8

BRANISLAVA ĐURĐEVA 1

Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.