Najavljen snijeg na planinama

snijeg
Meteorolizi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas prognoziraju pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša očekuje se na području Hercegovine i jugoistoku Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima.

 

Na planinama će padati i slab snijeg. Jutarnja temperatura između -1 i 3, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku i sjeveru Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U nedjelju će biti oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Slaba kiša je moguća na istoku, sjeveroistoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. 

Na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, a najviša dnevna uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.