Nakon šokantne prijave žene pokrenuta istraga: Zeničanku zatočili u stanu pa je silovali

Home

Nakon šokantne prijave žene pokrenuta istraga: Zeničanku zatočili u stanu pa je silovali


Zeničanka A. L. preživjela je pravi horor nakon što su je početkom mjeseca u stanu u Doboju, prema navodima iz njene prijave policiji, prvo zatočile, a potom fizički i seksualno zlostavljale Dobojlije B. M. i Z. Š. 

Pronađeni dokazi

Oštećena je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, uspjela nekako 1. septembra da pozove pripadnike Policijske uprave Doboj te prijavi da je zatočena. Prema navodima iz prijave, B. M. i Z. Š. su je u proteklom periodu fizički i seksualno zlostavljali.

Kako nam je potvrđeno iz PU Doboj, policajci su nakon prijave šokantnog slučaja izašli na teren te pokucali na vrata stana koji koristi prijavljeni B. M.

- U stanu su zatečeni B. M., prijaviteljica A. L. te još jedna osoba inicijala Z. Š. Uz saglasnost okružnog tužioca te uz naredbu Osnovnog suda u Doboju, stan B. M. je pretresen. Tom prilikom u stanu su pronađeni predmeti i dokazi o krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Istog dana policija je uhapsila B. M. i Z. Š. te je nad njima obavljena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu - saopćeno je iz PU Doboj.

 

Istražne radnje

U cilju daljnje istrage iz policije nisu željeli otkriti je li zatočena žena silovana. Kratko nam je rečeno da Okružno tužilaštvo Doboj i pripadnici PU Doboj nastavljaju istražne radnje u ovom slučaju.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Wed, 06/09/2017 - 21:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top