Narednih dana budite spremni na sve, i na snijeg, i na proljetne temperature

vrijeme

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici i to minus četiri stepena, a najviša u Neumu 14

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, snijegom i susnježicom očekuje se tokom vikenda u Bosni i Hercegovini, dok se početkom naredne sedmice očekuje sunčano vrijeme sa temperaturama do 21 stepen Celzijusa.

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici i to minus četiri stepena, a najviša u Neumu 14.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne može biti slaba kiša. U večernjim satima slabe padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od sedam do 13, na jugu do 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

nedjelju se, prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne se očekuje kiša u nižim, a snijeg ili susnježica u višim područjima. U Hercegovini u jutarnjim satima slaba kiša.

Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu od šest do 10, a dnevna od pet do 11, na jugu od 11 do 16 stepeni.

ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od tri do sedam, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Sunčano vrijeme očekuje se i u utorak. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu od četiri do 10, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu od pet do 10, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepeni Celzijusa.