Nastavlja se lijepo vrijeme: Temperature i do 30 stepeni, evo kad stiže promjena

a

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme.
Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.


Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 22 do 28, lokalno na sjeveru zemlje do 30 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok bi u drugom dijelu dana, usljed neuobičajeno visokih temperatura, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i dužem izlaganju suncu.
Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, umora.


Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je izbjegavati staništa alergogenih vrsta poput breze i jasena, s obzirom na povoljne uvjete za cvjetanje i produkciju polena.


U ponedjeljak također sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni.


Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 24 do 30 stepeni Celzijusa.


U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 stepeni Celzijusa.


U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 26 stepeni Celzijusa.