Obilježena 25. godišnjica 503. SBB: Prisustvovao Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH (FOTO+VIDEO)

Home

Obilježena 25. godišnjica 503. SBB: Prisustvovao Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH (FOTO+VIDEO)

Danas je u Cazinu obilježena 25. godišnjica formiranja 1. cazinske, odnosno 503. slavne brdske brigade. Manifestaciji je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Bekir Izetbegović, pored ratnih komandanata 5. Korpusa, gradonačelnika Cazina, premijera Unsko-sanskog kantona te drugih zvanica.

Manifestacija je započela postrojavanjem ratnih jedinica 503. SBB i intoniranjem himne BiH gdje je primopredaja izvršena ratnom komandantu brigade, Hamdi Delaliću. Primopredaju je izvršio ratni načelnik štaba 503. SBBR pukovnik Dedić. Delalić je u svom dužem izlaganju iznio referat i podsjetio na ratne godine i dejstva 503. slavne brdske brigade.

Pored brigadira Hamde Delalića, riječ su imali gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević koji je i sam bio u jedinicama 503. SBB,  te je u svom govoru između ostalog istakao da sve ratne zasluge za pobjedu pripadaju isključivo nama, Cazinjanima i kao ostalim Krajišnicima, a nikako drugim faktorima, pomoći sa strane ili nekim spletom okolnosti.

Pored gradonačelnika Cazina, riječ je imao premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić koji je također govorio o ratnim zaslugama 503. SBB, ali i komandantu Delaliću, te je naglasio da Delalić u svom dužem izlaganju nije niti u jednom trenutku spomenuo radikalizam.

Pored gore navedenih, obraćanja su imali prvi komandant 5. korpusa Ramiz Dreković te na kraju član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čije obraćanje možete pogledati na video prijenosu koji smo emitovali uživo.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Đuma, frontmen grupe Aquarius, koji je s nekoliko ratnih pjesama podsjetio na ratne 1990-te godine. Dalje, u zabavnom dijelu nastupili su KUD "Hasan Mujezinović" i KUD "Đerđef" Cazin.

Na kraju, svi prisutni su pozvani na vojnički grah koji je organizator pripremio, što su mnogu i iskoristili priliku da kušaju ukusni grah koji ih je podsjetio na nekadašnje dane.

F O T O G A L E R I J A I

F O T O G  L E R I J A II
 

(Cazin.NET)

503 postrojavanje

503 postrojavanje

Topic
Objavljeno: Sat, 19/08/2017 - 18:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top